//GA4 installerat 2023.11.22

Vår historia

Hans Holte

Historien om Holte startade långt innan verksamheten etablerades 1966. Hans Holte som grundade bolaget i Norge jobbade på den tiden som sjöfartselektriker och fick idén om att ta fram en slagtålig och bländfri arbetslampa. Tillverkningen började småskaligt hemma i källaren hos Hans Holte. Arbetslampan döptes till Tor Sol och var unik på den tiden, tack vare dess unika egenskaper, såsom slagtålig, integrerad upphängningskrok mm. Ytterligare produkter utvecklas med tiden, bla Rullecentralen och Kabelvindan som började säljas i mitten på 70-talet. Fler och fler produkter togs fram inom el och belysning för att skapa ett så brett och komplett sortiment som möjligt.
Under 80-talet byggdes en egen fabrik i Gvarv och sedermera utvidgade man sortimentet med värmefläktar och avfuktare från den ledande tillverkaren Remko i Tyskland. 2016-2017 utvecklades ett helt unikt sortiment inom Holte, nämligen egenutvecklade värme- och torkfläktar som har el- eller hetvatten som värmeaggregat. Fokus under alla år har varit att utveckla kvalitativa och kostnadseffektiva lösningar i nära dialog med kunderna.
Holte Industri A/S ägs idag av familjen Reidar Holte och driften leds av Jon Hesthag som varit verksam i bolaget i drygt 20 år. Omsättningen 2022 landade på 105 MNOK med ett stabilt rörelseresultat.

Holte Sweden AB

Sommaren 2022 etablerades Holte Sweden AB i Småländska Värnamo, där man har satt upp ett team med utveckling, produktion, lager och försäljning av Tillfällig el, belysning, värme och avfuktning. Det svenska bolaget jobbar i nära samarbete med professionella återförsäljare samt med bygg-och uthyrningsföretag.

Vi som arbetar på Holte Sweden AB är stolta över vår arbetsplats, lika stolta som vi är över våra produkter som lämnar vår fabrik i Värnamo varje dag. Varje produkt är noggrant testad och genomgången innan den levereras till dig som kund. Våra komponenter och ingående detaljer är valda med största omsorg utifrån kvalitet, hållbarhet och tillgänglighet. Faktum är att de flesta ingående detaljerna i våra produkter tillverkas eller köps inom en 5 milsradie från Värnamo vilket gynnar vår miljö genom korta och effektiva transporter samtidigt som vi tycker det är viktigt att gynna den svenska arbetsmarknaden.

Vårt mindset är att erbjuda bäst produkt för pengarna, bla genom effektiv produktion, väl specificerade produkter som skapar stora volymer, samt att låta alla medarbetare ta och känna ansvar i hela värdekedjan.

Team Holte

Genom vår samlade erfarenhet, kompetens och långsiktighet erbjuder vi produkter som är framtagna i nära dialog med våra kunder. Produkterna utvecklas, tillverkas och lagerhålls i Värnamo och vi tummar aldrig på kvalitén och funktionen. Varje produkt som lämnar oss är testad, godkänd och certifierad, samt utrustad med komponenter i världsklass. Utveckling, tillverkning och leverans skall alltid ta hänsyn till hållbarhet och minimal miljöpåverkan, samtidigt som vi ska erbjuda oslagbar service och tillgänglighet.

Team Holte består idag av:

Magnus Scott VD för bolaget och kommer närmast från en liknande tjänst i ett tillverkande företag i bygden. Magnus har drygt 20 års erfarenhet från tillverkande bolag med egna produkter och eget varumärke och han inser vikten av att bygga ett starkt team med fokus på engagemang, kundnöjdhet och glädje. Magnus är bosatt i Värnamo med familj och tre vuxna barn. På fritiden ägnar han sig åt padel, golf, skidåkning och gärna en utlandsresa när tid finnes.

Niclas Alldén ansvarar för försäljning av alla produkter i bolaget och har jobbat med försäljning i över 20 år både som anställd och som egenföretagare. Niclas brinner för mötet med människor och att skapa långsiktiga relationer på alla nivåer. Han har sålt allt från tidningsannonser, gympaskor till elskåp och bygglampor. Slå honom gärna en signal om du har någon produktidé eller bara vill kommentera gårdagens fotbollsmatch! Niclas är bosatt i Växjö med fru och två barn i tonåren och på fritiden åker han gärna till sin lägenhet på Öland om nu inte någon utmanar honom i padel!

Robert Nydén är produktchef på Holte Sweden med en gedigen bakgrund från andra bolag inom produktutveckling av el-, värme- och ventilationsprodukter. Robert har även jobbat som installatör och brinner verkligen för teknik, styrning och kommunikation, och han har dessutom ett stort kontaktnät inom leverantörsledet. Robert är bosatt i Gnosjö med fru och tre barn och ägnar all sin lediga tid åt träning inför Iron Man. Dessutom åker han skidor minst 2 gånger i veckan under vintersäsongen tack vare ett brinnande intresse från hela familjen.

Dan Hägerbring är en av grundarna till Rimeda AB och har numera nästan 40 års erfarenhet från elbranschen, i olika befattningar. Dan´s starka sidor är produktutveckling, produktion och inköp, samt att elsäkerheten är A och O i våra produkter. Dan är bosatt i Värnamo tillsammans med sambo och ägnar sin fritid åt jakt, fiske och att hjälpa sina vuxna barn att renovera hus.

Simon Malmborg är ansvarig för projektering av tillfällig el, värme och belysning, och är därmed ett bra tillskott för våra kunder som önskar hjälp med detta. Simon jobbar parallellt med sina studier inom strategiskt inköp på One Academy i Linköping. Simon är sambo och gillar att spela golf och padel, samt att umgås med vänner och familj.

Ludvig Nilsson är vår senaste lagspelare i Holte Sweden och ansvarar för vår produktion och lager. Ludvig har lång erfarenhet från olika roller inom 3PL-bolag och är därmed ett viktigt tillskott för all logistik. Dessutom är Ludvig tekniskt intresserad och har även erfarenhet från produktion i tillverkande bolag. Ludvig är bosatt i Värnamo och kör enduro på fritiden.